Valkeakoskenkatu 3, Valkeakoski | puh. +358 40 585 2730

Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia useisiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin

Olemme keränneet tähän vastauksia kysymyksiin, joita meiltä usein kysytään. Mikäli et löydä vastausta tästä, ole yhteydessä sihteeri@pamvalkeakoskiry.fi.

Ammattiliitto ja ammattiosasto

Ammattiosastot ovat itsenäisiä yhdistyksiä, jotka toimivat tietyllä alueella ja siihen kuuluu tietyn alan työntekijät. Yhdessä eri ammattiosastojen jäsenet muodostavat ammattiliiton. Ammattiliittoon liittyessään jäsen liittyy automaattisesti myös johonkin ammattiosastoon. Ammattiosaston voi itse valita liittyessään tai se voidaan ammattiliitosta katsoa automaattisesti, esim. asuinpaikkakunnan, ammattialan tms mukaan.

Valkeakoskella toimivaan ammattiosastoon PAM Valkeakoski ry kuuluu reippaat 1100 jäsentä pääasiassa kaupan alalta, hotelli- ja ravintola-alalta sekä kiinteistöalalta. Jäsenet asuvat ja/tai työskentelevät pääasiassa Valkeakosken, Akaan ja Lempäälän alueella.

Ammattiosastoa voi vaihtaa ilmoittamalla vaihdosta ammattiliitolle. Vaihto voi tulla ajankohtaiseksi esimerkiksi asuinpaikkakuntaa vaihtaessa.

Jäsenkortti ja jäsennumero

PAM jäsenkorttia tarvitaan jäsenetuja käyttäessä. Jäsenkorttiin on merkitty nimi, jäsennumero sekä ammattiosaston numero.

PAM ei enää lähetä vuosittain uutta muovista jäsenkorttia kotiin. Voit ladata älypuhelimeen ympäristöystävällisen mobiilikortin Cardu-sovelluksen kautta tai halutessasi tilata perinteisen muovikortin.

Mikäli tarvitset uuden jäsenkortin, voit tilata sen kirjautumalla pam.fi -sivuilla jäsentietoihisi. Jäsensivujen kautta pääset valitsemaan, haluatko mobiilikortin vai muovikortin. Mikäli et muista jäsennumeroasi kirjautumista varten, ole yhteydessä ammattiliittoon.

Jäsenposti

Muuttuneen tietosuojalain mukaan mainos- ja jäsenpostia ei saa lähettää ilman suostumusta. Voit tarkistaa asetuksesi kirjautumalla pam.fi -sivulla jäsentietoihisi.

Mikäli olet asetuksissa kieltänyt näiden postien lähettämisen, et saa myöskään ammattiosaston jäsenposteja, joissa on tietoa tapahtumista ja jäseneduistamme.

Työnantaja vaihtunut, osoite vaihtunut, ammatti vaihtunut tms

Pääset päivittämään omia tietojasi kirjautumalla pam.fi -sivulla jäsensivuille.

Jäit työttömäksi, aloitat opiskelun, menet armeijaan?

Päivitä muuttunut tilanteesi pam.fi -sivulla jäsentietoihisi. Kun olet työtön, opiskelija tai armeijassa, olet vapautettu jäsenmaksuista mutta jäsenyytesi pysyy voimassa. Muista päivittää tietosi uudelleen tilanteesi muuttuessa!

Jos teet töitä opiskelujen ohessa, kannattaa maksaa jäsenmaksua palkastasi. Tällöin kartutat oikeutta ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan.

Jäsenmaksuissa ongelmia

Ammattiosastossa emme pääse näkemään mitään jäsenmaksutietojasi. Näet maksamasi jäsenmaksut kirjautumalla pam.fi -sivulla jäsentietoihisi ja valitsemalla sieltä Jäsenmaksut -välilehden. Tarvittaessa ole yhteydessä ammattiliittoon, esimerkiksi Tampereen toimistoon (sähköposti: tampere@pam.fi).

Jäikö jokin askarruttamaan mieltä?

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi – ota rohkeasti yhteyttä. Vastaamme mielellämme!